Apple kaapt ki-topman weg bij het grote Google

John Giannandrea, voormalig hoofd van de afdeling voor kunstmatige intelligentie (ki) van Google, stapt over naar Apple. Hij gaat zich waarschijnlijk buigen over Apple’s assistent Siri. Die digitale assistent, die onder meer wordt ingezet voor spraakherkenning, wordt door critici gezien als de zwakkere versie van assistenten van concurrenten als Google (Google Assistent) en Amazon (Alexa).

Giannandrea gaat rechtsreeks rapporteren aan Apple-topman Tim Cook en wordt daarmee als zestiende toegevoegd aan de board. Dat meldt de Amerikaanse krant New York Times die een email inzag
waarin Cook aan zijn staf uitleg geeft over de benoeming van de ki-topman van Google.

Volgens analisten wil Apple met de benoeming de inzet van kunstmatige intelligentie verbeteren, bijvoorbeeld voor spraakbesturing en identificatie van afbeeldingen. Critici vinden dat, ondanks het enorme succes van de iPhone, de digitale assistent van die smartphone (Siri), minder effectief is dan zijn tegenhangers bij Google en Amazon.

Leave a Comment